h1

Fotbalul…mostenire genetica?

February 15, 2009

Ca in fiece dimineata de weekend,imi petrec timpul uitandu-ma la filme sau conversand pe messenger. Numai ca,dimineata asta a fost una mai speciala.

Vorbeam cu un amic din Bucuresti,un “huligan” ca si mine. Vrand , nevrand, discutia a ajuns la fotbal.Subiectul:de unde atata pasiune?

Poate o sa sune ciudat,dar eu cred ca la mine e genetica toata treaba asta! Aveam doar 4 ani cand a murit bunicul meu si nu-mi aduc foarte multe aminte despre el:era mare amator de vin(doar vin facut acasa) , el mi-a cumparat prima bicicleta(care de fapt era o tricicleta), se juca cu mine si cu fratele meu enorm de mult, “l-a poreclit” pe fratele meu “Neghinita” datorita dimensiunilor lui ” impresionante”(nume ce il are si acum,dar sub alta forma pocita datorita capacitatilor mele lingvistice de la vremea aceea) si bea suc de rosii pentru ca bunica-mea credea ca asa o sa il vindece de cancer(desi pe langa sucul de rosi probabil ca avea el ascuns pe undeva o cana de vin) .

Uneori daca incerc sa imi amintesc cum arata,nu-mi aduc aminte decat ca avea o statura impresionanta(poate si pentru ca eu eram un copil),si destul de des mi se intampla sa nu imi amintesc foarte usor chipul lui. Insa mai e ceva ce eu nu am aflat decat acum cativa ani: bunicul meu era un mare pasionat de fotbal. As putea sa spun ca nu doar un pasionat, ci un fanatic !

Am aflat cu o oarecare uimire ca singura lui dorinta cand stia ca i se apropie sfarsitul era sa mai prinda un Campionat Mondial!Isi cumparase si un televizor color special pentru asta, lucru care dupa parerea mea nu era chiar usor in perioada aia! Dar nu a fost sa fie , a ratat cu 2 luni termenul! Asta probabil ca a fost unul dintre cele mai mari regrete ale lui,poate cel mai mare!

Cam asta e povestea cu sursa pasiunii pentru fotbal! E cam unicul lucru pe care il am de la el,insa e ceva pe care nimeni nu are cum sa mi-l ia! Nici macar maimutoii care distrug fotbalul de azi!

Advertisements

One comment

  1. deci ai ramas si cu pasiunea pt fotbal si cu acelasi televizor color :)) marfa povestea… tot asa 😛Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: