h1

Istorie..

February 16, 2009

Nu! NU o sa fie o lectie de istorie asa cum multi va asteptati ci o mica poveste despre un profesor nebun ! Dar amuzant!
Omul e ok! Nu se supara decat uneori, si atunci ma da afara(intotdeauna in primele 20 de minute)! Si mai are si cate o replica gen “uratule” sau ,dupa cum am aflat,m-a amenintat in lipsa ca o sa vina la nunta mea si o sa spuna: “ce mireasa urata”!

Insa toate astea nu ma deranjeaza cu nimic! Dar nenorocita aia de carte da!Nu o mai suport,a ajuns deja la a-9-a editie, iar singura diferenta intre ele e culoarea,prefata sau dedicatia de pe prima pagina! Uneori a mai adaugat si o pagina pe undeva pe la sfarsit, la anexe!

Am aflat cu “stupoare” saptamana trecuta( cand m-a dat afara de la ora inca din primele 10 minute ,din cauza ca am zis “ce carte interesanta” ) ca nu o sa am posibilitatea sa ma inscriu in cursa pentru achizitionarea celei de-a noua editii! Imi venea sa plang zau asa! Adica nu mai cheltuiam 50 RON aiurea ,sau 60 RON daca o cumparam in “varianta” rate?!….Dureros pentru un elev asa silitor ca mine! Care o sa fie repercusiunile? Pai nu o sa mai pot face “referate”(adica o pagina copiata din “Mihai Viteazul si arta diplomatiei” si recitata in fata clasei), o sa ma asculte din materia pe care o preda(sau nu) si dupa cum spune si “dansul”, nimeni nu a luat mai mult de 3. Dar o sa fiu asa mandru de mine ca nu am cumparat nenorocita aia de carte!

Stiati ca…

-Mihai Viteazul este cel mai mare cruciat(a obtinut mai multe victorii decat toti cei care au participat la cruciade din sec XI pana la el)?

-Mihai Viteazul a determinat cea mai fulminanta ascensiune a unei localitati(Ploiesti: catun->targ domnesc -> resedinta voievodala-> CAPITALA DIPLOMATIEI EUROPENE

-a fost primul roman a carui faima a ajuns in Suedia, Sicilia, centrul Asiei , continentul american etc?

-este singurul om din lume care a provocat fuga in Asia a unor locuitori ai Constantinopolului doar la auzul vestii ca “s-a urcat pe cal”

-este singurul om din lume despre care s-a scris ca mamele copiilor din Imperiul Otoman ii speriau pe acestia ca “va veni Mihai” , chiar daca acesta era mort de mult timp?

-este singurul “ghiaur” despre care otomanii spuneau ca este sprijinit de insusi Allah?

-este singurul om din lume comparat cu 11 personalitati?(Moise, Ahile, Hanibal , Cezar, Wallenstein, Leonidas, Hector , Temistocle, Alexandru cel Mare si inca 2 pe care nu ii gasesc in carte)

-imparatul Rudolf al doilea i-a oferit o suma de bani(5.000.000 de taleri) pentru a se converti la catolicism ,suma despre care autorul spune ca este de 50.000 de ori mai mare decat salariul lui C. Chivu la Internazionale?

Astea mi se par cele mai amuzante “recorduri/premiere/realizari” dintre cele 131 prezentate in carte! :))

O sa pun in curand si paginile scanate,ca sa va convingeti ca nu mint!

Alte pareri

Advertisements

10 comments

 1. si io sunt la fel d mandru k nu am luat mizeria aia de carte:))


 2. pa mine ma da afara in ultimile 5 min..cat despre carte..doh…n-am cumparat-o.Da acuma a scos alta “Caderea Constantinopolului”….si i-a fraierit iar pe colegii mei ca nu mai pot aduce referate din editia a 9a.Bafta la orele lui !!


 3. @ mihai

  pe mine ma da afara in fiecare ora! Nu stiu ce sa zic, daca nu esti a 12a e cam aiurea dac anu cumperi cartea, ca te lasa corigent(au existat multe cazuri)….asa ca nu te risca!


 4. De curiozitate, la ce clasa esti? :))


 5. am fost, 12 m3. Am terminat anu asta.


 6. ultimele stiri:>=)))se inscrie la cartea recordurilor=))) premiul pentru saptamana aceasta estE urmatorul,citez: ”cine imi aduce ”PRIMUL” un rapsuns oficial de la guinness book cu ceea ce am nevoie pentru a ma inscrie primeste nu un 10,ci doi de 10” =)))incredibil =)))si pretul cartii este majorat 60 lei banii pe loc, sau 80 de lei in rate.asta in ciuda reducerii pretului care initial era 140lei=)))ce sa zic,doar HA HA HA!!!byee:*


 7. nu imi vine sa cred. Pacat de el, pentru ca este un om foarte destept. Dar poate ca doar ni se pare noua nebun, cine stie. Cand te mai duci la ora sa-i spui ca-l saluta Ariciu:))


 8. 131 de premii? cred ca glumesti. Sefa clasei mele a fost avertizata de ăsta ca atunci cand ajungem la 300 sa il opreasca. De ce? DA FALIMENT daca da atatea premii! :)) Si eu sunt mandra ca nu am luat-o! :))


 9. stai linistita ca pana la urma o sa cumperi cartea. Daca nu aia cu Mihai Viteazul cel putin alta. Pe mine m-a oprit pe strada intr-a 12a si mi-a zis ca daca vreau sa ne impacam sa cumpar “Caderea Constantinopolului”. Si am luat-o si culmea e chiar buna cartea. Chiar si cartea lui cu Mihai Viteazul e foarte buna. Am citit-o si eu intr-o zi de plictiseala si e chiar bine scrisa si foarte documentata.

  Oricum desi in liceu nu l-am placut, omul e extrem de inteligent si pana la urma foarte pasionat de ceva. Abia dupa ce am ajuns la facultate am inteles cu adevarat cum pasiunea trece peste orice.


 10. Petrescu e cel mai tare prof de istorie din cnmv,lesini de ras la orele lui.Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: