h1

Despartirea de un idol!

February 23, 2009

Da, e vorba despre El! Despre Mirel Radoi, un om,un erou, un luptator, Capitanul!

Cu bune cu rele, cu intrari criminale sau cu pumni aplicati unor geamuri care s-au lasat cu accidentari mai mult sau mai putin grave, cu asa zisele “deplasari” la palat unde dadea raportul cretinului suprem, cu ineptiile care se spuneau despre el in presa sau cu accidentarile interminabile, el a fost intotdeauna acolo!

S-a luptat pentru echipa lui si a noastra, a bagat capul in crampoanele adversarului chiar si atunci cand ceilalti jucatori continuau jocul in stilul caracteristic, plin de ignoranta, delasare si lipsa de valoare!

Cati dintre voi va aduceti aminte cum s-a intors Radoi din Elvetia, cand avea nasul si degetele bandajate! Cei ce nu il aveti la suflet o sa ziceti ca e din cauza intrarilor criminale, ca asa joaca el si asa mai departe!
Eu cred ca e din cauza ca Radoi intotdeauna a pus suflet, pentru Steaua dar si pentru Nationala!

Am fost cel mai fericit om cand am vazut cum joaca Nationala fara Radoi! S-a vazut la meciul cu Olanda, un joc apatic, in care olandezii ne rugau sa dam gol si noi ne incapatanam sa nu o facem. Un joc in care s-a vazut caracterul multor fotbalisti, un joc in care Romania nu a stralucit, dar care ne-ar fi putut aduce calificarea in optimi! Asta daca spiritul de lupta al lui Radoi ar fi fost prezent in teren. Macar 10% din el si ar fi fost indeajuns.

Indolenta si apatia continua sa domine Nationala, o nationala la al carei meci amical cu reprezentativa Croatiei a fost privata de driblingurile “briliantului” Mutu si de deposedarile lui Chivu. Si nu pentru ca acestia ar fi fost accidentati, ci pentru ca asa au avut ei chef. Chivu a preferat sa stea cu sotia pentru ca aceasta nastea. Iertabil, dar nu pe deplin. Mutu insa, a simulat o accidentare, ca mai apoi, la sfarsit de saptamana sa joaca pentru Fiorentina in Il Calcio.

La Steaua situatia e si mai deplorabila. Insa asta nu se intampla de azi sau de ieri. E deja un fapt, se confunda cu Steaua actuala. Ma gandesc cu groaza la returul campionatului. O sa spuneti ca Radoi a mai lipsit de pe teren perioade lungi. Stiu asta, dar a fost pe banca, sau in tribuna. Nu in Arabia Saudita. Si de acolo nu ne poate ajuta cu nimic, nici macar cu un sfat.

A plecat si el, se pare ca spre mai bine! Nu cred ca doar banii au fost in capul lui. Incepuse sa fie confundat cu ciobanoidul, cu prostul suprem. Caracterul si onoarea nu i-au permis sa ramana si sa isi lase numele terfelit in noroi, alaturi de cancerul fotbalului autohton!

Pentru asta ,tu , Mirel Radoi o sa fi mereu in inimile noastre! Pentru asta o sa ai mereu un loc in galeria de valori steliste! Pentru asta tu o sa ramai idolul tribunelor! Si pentru asta ,alaturi de Lacatus, vei ramane intotdeauna un idol pentru noi!

Si pentru ca tu, Mirel Radoi ai jurat ca intotdeauna o sa iubesti Steaua,
noi, suporterii, juram ca intodeauna sa te avem in inimi si suflet, iar cand te vei intoarce, acel “Mirel Radoi/este unul dintre noi” va umple din nou Ghencea!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: