h1

Femeie care miroase a peste de peste 30 de ani!

February 25, 2009

O femeie din Australia a fost diagnosticata cu o boala rara, dupa 30 de ani de calvar in care a mirosit precum un peste stricat. Femeia, in varsta de 41 de ani, a povestit cum ani la rand medicii au refuzat sa o ia in serios, crezand ca este nevrotica. Intr-un final, relateaza Daily Telegraph, un medic a fost de acord sa-i ofere o consultatie amanuntita, descoperind ca pacienta sufera de trimethylaminuria – o dereglare genetica ce afecteaza mirosul transpiratiei, respiratiei si urinei.

Boala, cunoscuta si sub numele de sindromul mirosului de peste, este incurabila, insa acum femeia, din Perth, poate primi sfaturi si sprijin din partea celor care se confrunta cu aceeasi problema. Medicul care a fost de acord sa o examineze, prof. John Burnett, a declarat: ‘Dupa ce a fost umilita si stresata zilnic si dupa ce si-a pierdut de tot increderea in sine, in timpul anilor de scoala, a fost pentru prima oara la doctor la varsta de 17 ani si apoi la altul doi ani mai tarziu. Au urmat apoi alti doctori intr-un decurs de 20 de ani. Acestia n-au luat-o insa in serios si pana la urma a descoperit singura, pe Internet, indicii privind boala de care sufera’.

Trimethylaminuria este o mutatie genetica ce determina corpul sa produca prea multa trimethylamina, un compus chimic ce poate fi gasit in peste. Anumite alimente si medicamente pot agrava boala.

Stirea am gasit-o tot pe Agerpres si nu am modificat-o deloc.

PS: imi e mila de femeia asta! Cand ma gandesc ca unele miros asa pentru ca nu se spala, mi se face si mai mila!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: