h1

Romania-Serbia vs. Ora pamantului!

March 28, 2009

Va avertizez inca de la inceput ca in postul ce urmeaza am injurat cam mult. Nu e frumos, stiu asta, dar nu ma pot abtine!

Maine cam pe la ora asta incepe Romania-Serbia. Si tot in acelasi timp se desfasoara un eveniment mondial, Ziua Pamantului, sau Earth Day.

Si stau sa ma gandesc cu al meu creier putred sau ars (dupa cum l-a numit Paul acu’ vreo 10 minute) daca sa ma uit la meci sau sa inchid lumina o ora.

Si sta badea Sandu si se gandeste (adica eu) si ajunge la urmatoare concluzie: pentru ce pula mea sa inchid eu lumina in timp ce pe jegosii aia de americani ii doare fix in pula de ecologie, de schimbarile climatice sau de alte chestii de genu? Pentru ce? Ca unii cum sunt Coca Cola inchid nu stiu ce reclama din Las Vegas? Pai cu o reclama cred ei ca schimba ceva? Sa va spun eu: NU.

Cand o sa se dea o lege sau o chestie mai importanta, sau cand o sa vad o politica pe care sa o urmeze toate tarile cu privire la ecologie, clima, poluare samd atunci mai zic sa se merite asa ceva!

Cu ce o sa ajute 1 miliard de becuri stinse sau de case in care nu se foloseste electricitate pentru o ora clima Pamantului daca in acelasi timp o tara oarecare de pe mapamond arunca nu stiu cate deseuri radioactive intr-o mare/ocean sau daca un american foloseste exact 1893 de litri de benzina pe an ( sursa), sau fac motoare care consuma cu o capacitate cilindrica de 7000 cmc si care consuma 25 litri la suta de kilometri. Sau daca in China aia 2 miliarde de oameni (sau cati mortii lor mai sunt) consuma cat toata Europa la un loc. Ii doare fix in pula

Sa ma pis pe Ziua Pamantului si pe ideile unor americani patetici care nu fac absolut nimic, ci doar un gest simbolic pentru planeta. Sa ma pis pe voi si pe gesturile voastre simbolice. Daca chiar vreti sa faceti ceva, faceti ceva folositor. Nu gesturi simbolice ca sa aratati lumii ce mari ecologisti sunteti voi. Lua-v-as mortii in pula!

Advertisements

5 comments

 1. Nu stiu sincer de unde ai luat tu toate informatiile astea dar da-mi voie sa te corectez putin. Ideea, si acest gest simbolic pe care tu il consideri absolut inutil, a fost lansata de cei din Australia, mai exact de locuitorii din Sidney. Iar mentalitatea ta e putin gresita sau faci si tu parte din categoria oamenilor care spun “daca ei fac asa de ce sa nu fac si eu?” sau “sa ma doara-n pula pentru ca si pe altii ii doare tot acolo de mine?”. Nu vreau sa te critic si nici sa fii un “eco” si sa sustii toate campaniile de genul, dar macar incearca sa ramai indiferent.


 2. Si inca un lucru, toate gesturile astea sunt voluntare, sau mai bine spus simbolice, asa cum si sunt considerate. Nu au nevoie de legi si aprobari de la comisiile europene. Daca iti pasa, o faci, si atat. Pentru ce iti trebuie sa vezi negru pe alb? Eu tocmai am venit de la periferia Bucurestiului, unde am plantat cu alti cativa studenti, 8000 de stejari. Nu o spun din exces de zel, ci ti-o spun ca sa vezi ca ne pasa, si nu avem nevoie de rasplata pentru munca noastra.


 3. pai ma alex, eu nu m-am referit la legi in sensul ca sa fie o lege care sa aprobe o astfel de manifestatie. Eu ma refer la legi clare care sa interzica si sa pedepseasca aspru aruncarea deseurilor toxice in locuri care nu sunt special amenajate in acest sens, legi care de asemenea sa pedepseasca aspru defrisarile masive care se practica in unele tari samd. Cat despre voi, iti spun sincer ca mi se pare mai de folos plantarea a 8000 de stejari (ma refer la efectele pe termen lung) decat nefolosirea energiei electrice timp de o ora de cateva sute de milioane de oameni (daca imi aduc bine aminte)…oricum, asta e parerea mea despre Earth Day. Nu zic ca e ceva de ici de colo, dar sa faca dracu ceva folositor pe termen lung!


 4. Aaaa…si respectivele legi sa se aplice etc, sa existe chiar o divizie a polititei special ptr asa ceva (cum americanii au pentru animale) . Chestii de genul.


 5. Mai Alex , cred ca tu ai aterizat de pe planeta clingonienilor si ai scris comentarriile astea. Cum poti sa crezi in tampenia asta ca lumea poate fi salvata prin “manifestatii” ecologice sau legi speciale.
  Nimeni nu poate sa impuna marilor puteri sa reduca poluarea sau sa consume mai putin pentru ca peste tot e vorba de multi bani.
  Mai bine ne concentram putin asupra crizei asteia pentru ca ,asa cum istoria a dovedit-o , orice criza se termina cu un razboi . (cred ca a spus-o Marx).
  Asa ca astept parerea ta despre criza iuliane(oldschoolriot).Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: