h1

Cum sa furi in plina zi!

January 8, 2010

Ora 18 si putin, zona Diham, Bucuresti. Ma duceam cu prietena mea in vizita la spital la bunica ei. Am ajuns cu tramvaiul la Diham, am coborat si ne-am dus usurel spre spitalul Titan,Ilfos sau spitalul Judetean(alegeti voi ce nume vreti, eu le-am auzit pe toate 3).

Undeva la 15 m de intersectie, in plina strada, un pustan cu o surubelnita in mana se aproapia de un taxi. In prima instanta, am crezut ca vrea sa il zgaraie, sa para interesant la vreo pizda proasta. Dar nu. Pustiul s-a dus la usa din dreapta fata a masinii, cea care dadea spre trotuar. A pus mana pe chestia aia de tragi de ea ca sa deschizi usa, a tras, a vazut ca nu porneste nicio alarma si a trecut la treaba: a bagat surubelnita in gaura de cheie, a apasat tare in jos, si a iesit incuietoarea din usa. A tras de usa si s-a bgat in masina sa vada ce noroc are. Scurt. Toata operatiunea i-a luat maxim 1 minute. MAXIM. De fapt i-a luat exact cat merge un om o distanta de 10-15 m in mers normal. Pentru ca eu l-am vazut cu aprox. 5-10 m inainte sa ajunga la masina si am intors capul sa vad cam dupa ce am mai mers vreo 5 m.

Am ramas masca vazandu-l pe ala. Era ora 18, era strada PLINA de masini, treceau oameni pe trotuar, pur si simplu putea sa il vada oricine si totusi el i-a spart masina aluia. Maine poimaine o sa dea cuiva in cap in plina zi, ca doar na’, nu le face nimeni nimic. De politie nici nu mai vorbesc. E prea dur pentru ei mediul din zona aia, mai bine stau in centru si amendeaza niste pusti ca beau o bere pe o banca.

Advertisements

3 comments

  1. De fapt mai era o denumire , ” Dr. Stanca” . Am copilarit in zona …
    Legat de furt , e o chestie si pentru borfasi sa fure pe timpul zilei , nu mai sunt incadrati la “furt calificat” ci doar furt.


  2. “ca doar na’, nu le face nimeni nimic. De politie nici nu mai vorbesc. E prea dur pentru ei mediul din zona aia, mai bine stau in centru si amendeaza niste pusti ca beau o bere pe o banca.”

    Si tu ce ai facut? L-ai denuntat pe blog?


  3. da m-am uitat la el si am plecat. Nu puteam sa risc ca prietena mea sa pateasca ceva. Daca eram singur poate interveneam…poate, nu stiu sigur.Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: